Jongeren steken auto in brand in hartje Brugge: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Tim Vansteelandt

Onbekenden hebben zaterdagavond een auto in brand gestoken in het centrum van Brugge. De wagen brandde volledig uit en ook een woning liep schade op. “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Dit had veel erger kunnen aflopen”, zegt de eigenaar van de auto.

Zaterdagavond even over half negen liep bij de brandweer een melding binnen van een brandend voertuig op de hoek van de Lange Raamstraat en de Schottinnenstraat in Brugge. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al van onder de motorkap van de Audi A3.

Het blussen verliep vlot en de brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de woning waar de auto geparkeerd stond. De gevel en ramen liepen wel schade op door de hitte. Er was ook wat rookschade en er hing een sterke brandgeur in de woning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Niemand raakte gewond, maar de auto brandde volledig uit en is rijp voor de schroothoop. Aanvankelijk dacht men aan een technisch defect als oorzaak van de brand, maar volgens de eigenaar is er sprake van kwaad opzet. “Verschillende getuigen bevestigden aan de politie dat jongeren brandbaar materiaal onder mijn wagen gegooid hebben. Dat werd later ook door de politie en de branddeskundige van het parket bevestigd”, zegt Simon Lamont. “Gelukkig zijn er geen gewonden en is er enkel materiële schade. We zijn er ons van bewust dat dit veel erger had kunnen aflopen en betreuren dit enorm.”

Simon, die in de muziekindustrie werkt en manager is van onder meer Dirk. en Milo Meskens, denkt niet dat de daders het op hem persoonlijk gemunt hadden. “Ik denk dat het een kwestie van wrong place, wrong time was”, zegt hij.

Het parket bevestigt dat een branddeskundige vastgesteld heeft dat het om brandstichting gaat. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

(JVM/TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.