Alerte buur voorkomt erger bij poging tot brandstichting

© LINR
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zaterdagavond 16 oktober rond 19.30 uur is in Oudenburg een poging tot brandstichting verijdeld door het geroep van een buur die twee jongens aan het werk zag.

“Ik dacht eerst dat het tweetal, jongens van zo’n 14-15 jaar, een fiets wou stelen die gestald stond op de privéparking in de Sint-Pietersstraat, naast bakkerij Marc”, vertelt de getuige die anoniem wenst te blijven.

Steekvlam

“Toen ik merkte dat ze probeerden vuur te maken, waarschijnlijk met een aansteker, en ik een steekvlam zag aan de fiets, ben ik luidkeels beginnen roepen en de brandstichters liepen weg langs een wandelpad, richting Louis Clesselaan. Door mijn geroep heb ik wellicht erger kunnen voorkomen, want waar de fiets staat, hangt klimop en zijn er houten schuttingen. Waren die in brand gevlogen…”, verhaalt de getuige.

Een bijgeroepen buur belde de politie die de vaststellingen kwam doen. Woordvoerder Annemie Wittesaele: “Jonge gastjes hebben er inderdaad wat geëxperimenteerd met een aansteker, maar bij aankomst van onze politiemensen was geen brandhaard op te merken. Er was ook geen schade aan de fiets. Door het geroep van de buur zijn ze weggevlucht en is wellicht erger voorkomen.” (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.