Brandstichting na inbraak in Anzegem, twee dertigers uit Ledegem aangehouden

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden de brandweerposten van Kluisbergen (hulpverleningszone Vlaamse Ardennen) en Belgiek uitgestuurd naar een rijwoning langs de Steenovenstraat in Anzegem. Buurtbewoners merkten omstreeks kwart voor één dat er rookontwikkeling opsteeg uit een woning die momenteel te koop staat en de brandweer verwittigden. Twee dertigers, een man en een vrouw uit Ledegem, zijn aangehouden op verdenking van brandstichting.

© (Foto NDZ)

Die had het vuur snel onder controle en kon de schade beperken tot de slaapkamer zelf, al is er elders in de woning ook rookschade. Het vuur ontstond vermoedelijk door brandstichting kort nadat ingebroken werd in de fraaie rijwoning. Op het ogenblik van de brand was niemand in de woning aanwezig. Eens het vuur geblust was, haalden de brandweerlui de slaapkamer leeg en werd de woning geventileerd.

De politie en het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk startten een onderzoek. Maandag werden twee verdachten, een man van 36 jaar en een vrouw van 33 jaar, aangehouden voor brandstichting. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze een matras in brand staken.

Deze interventie was de tweede interventie in nog geen 12 uur tijd voor de brandweerlui van Deerlijk en Anzegem, die sinds zaterdagmiddag gefusioneerd zijn en hun intrek namen in een gloednieuwe kazerne op den Belgiek.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.