Boze buurtbewoner vandaliseert wagens die ‘fout’ geparkeerd staan in Waasten: “Eerst een briefje, dan een lekke band”

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Onrust in het rustige Waasten, waar verschillende mensen reeds ten prooi vielen aan parkingterreur. Een anonieme buurtbewoner trekt er ten strijde tegen hinderlijk geparkeerde wagens en schuwt hierbij vandalisme niet. Verschillende auto’s werden reeds beschadigd.

“Hinderlijk geparkeerd? Of toch in de ogen van die ene mens”, zucht Stéphane Duflo. Als bewoner van het Stationsplein kreeg hij reeds verschillende malen te kampen met de parkingvigilante, met heel wat schade tot gevolg.

“Ik kan het aantal keren dat ik richting garage moest voor een lekke band niet meer tellen. Het begon enkele jaren geleden toen ze het zebrapad hebben aangelegd. Plots verdwenen enkele parkeerplaatsen voor de mensen hun deur, wat niet meteen bij iedereen in de smaak viel. We hebben een grote parking aan de overkant van de straat maar sommige chauffeurs parkeren liever voor hun eigen deur.”

Eerst briefje, dan lekke band

“Een iemand gaat erg ver en beschadigd de wagens van mensen waarvan hij denkt dat ze maar ergens anders moeten parkeren. Eerst krijg je een briefje onder de ruitenwisser gepropt en wanneer hij of zij je nogmaals in de straat ziet parkeren, volgen lekke banden. Verschillende klanten van de bakker hier wat verder konden dit al ondervinden, waarna de handelaar met zijn grieven richting sociale media trok.”

“In geen tijd volgden verschillende getuigenissen, waaruit blijkt dat we niet de enige slachtoffers zijn. Er werd ondertussen al klacht ingediend en hopen dat de dader zijn of haar straf niet zal ontlopen.”

De politie opende een onderzoeksdossier en houdt de situatie nauwlettend in het oog.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier