"Nooit zal ik je nog zien rennen achter een bal. Ik kan het geen plaats geven, wat mis ik je enorm." De emotionele Facebookpost die Silvie Defour dinsdagochtend plaatste, spreekt boekdelen. De 31-jarige Harelbeekse verloor haar bordercollie Roxy na een korte, maar hevige strijd.

Maandagmiddag werd Roxy plots ernstig ziek. "Ik heb haar daarop binnengebracht bij de dierenarts. Die stelde vast dat ze rattenvergif had gegeten", vertelt Silvie. "In mijn tuin vond ik een kapotte tennisbal, met restanten van verdacht poeder. Ik denk dat Roxy die helemaal leeg heeft gelikt..."

Wie de tennisbal daar achterliet, weet Silvie niet. Het is niet de eerste keer dat er in Harelbeke melding wordt gemaakt van pogingen tot vergiftiging van honden. De politie Gavers is op de hoogte en onderzoekt de zaak.

Gisteren nog hoop, vandaag een klop van de hamer. Ons Roxy ook soms rokketokke genoemd, kwam ze helemaal zot van, is...

Geplaatst door Defour Silvie op Dinsdag 27 november 2018
"Nooit zal ik je nog zien rennen achter een bal. Ik kan het geen plaats geven, wat mis ik je enorm." De emotionele Facebookpost die Silvie Defour dinsdagochtend plaatste, spreekt boekdelen. De 31-jarige Harelbeekse verloor haar bordercollie Roxy na een korte, maar hevige strijd.Maandagmiddag werd Roxy plots ernstig ziek. "Ik heb haar daarop binnengebracht bij de dierenarts. Die stelde vast dat ze rattenvergif had gegeten", vertelt Silvie. "In mijn tuin vond ik een kapotte tennisbal, met restanten van verdacht poeder. Ik denk dat Roxy die helemaal leeg heeft gelikt..." Wie de tennisbal daar achterliet, weet Silvie niet. Het is niet de eerste keer dat er in Harelbeke melding wordt gemaakt van pogingen tot vergiftiging van honden. De politie Gavers is op de hoogte en onderzoekt de zaak.