Bondi Beach in Oostende al twee keer slachtoffer van inbraak in amper een week tijd

In amper een week tijd kreeg Bondi Beach al twee keer inbrekers over de vloer. © JRO
Redactie KW

De beachbars op het Oostendse strand zijn amper een maand open en Bondi Beach kreeg al voor de tweede keer in amper een week tijd inbrekers over de vloer.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag verschaften inbrekers zich toegang tot de beachbar via een deur. Daarbij werd aan de deur heel wat schade toegebracht. De eigenaars beveiligden de beachbar met een alarmsysteem, maar dat weerhield de daders niet om toch de kassa mee te grabbelen. Gelukkig voor de eigenaars was de kassa leeg, maar de toegebrachte schade brengt kosten met zich mee. De politie kwam ter plaatse, maar de daders waren toen al gaan lopen. De politie van Oostende startte een onderzoek en stelde een proces-verbaal op.

Ook vorige week werd ingebroken in de beachbar. “Er werden toen twee luiken en een raam open gebroken. Ook dan werden de dieven afgeschrikt door de camera’s en het alarmsysteem. Gelukkig werd toen niets gestolen”, zegt uitbaatster Melanie Annys. “Maar tijdens de laatste inbraak werd ons hele kassasysteem gestolen, gelukkig zonder geld want dat laten we nooit achter. Maar de schade en ons kassasysteem brengen ons op onnodige kosten. Die lopen al snel op tot enkele honderden euro’s.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier