Boete voor Oostendse metaalbewerker die bijna 60.000 euro loon achterhield

Redactie KW

Een Oostendse metaalbewerker heeft in de Brugse strafrechtbank een geldboete van 800 euro gekregen, waarvan de helft met uitstel, omdat hij een werknemer jarenlang amper een loon uitbetaalde. Een milde straf, maar Kevin D. (40) moet het slachtoffer wel bijna 60.000 euro achterstallig loon en een morele schadevergoeding van 3.500 euro uitbetalen.

Na een klacht van het slachtoffer bracht de arbeidsinspectie op 30 augustus vorig jaar een bezoekje aan Kevin D. De man kon van zijn enige werknemer geen enkel betaalbewijs voorleggen. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer sinds sinds mei 2014 amper nog een loon kreeg uitbetaald. In 2016 kreeg hij zelfs helemaal niets.

“Pogingen om de beklaagde alsnog te doen betalen faalden”, aldus de arbeidsauditeur. Volgens D. wilde het slachtoffer niet betaald worden om zo aandelen in de zaak te verwerven. Naar eigen zeggen wil hij het achterstallige loon niet betalen, omdat het slachtoffer voor 30.000 schade veroorzaakt zou hebben door vandalisme en diefstal.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier