Boete voor illegale wapendracht voor opgeschrikte Rekkemnaar die schot in de lucht lost

© iStock
Redactie KW

Een 58-jarige bewoner van de Dronckaertstraat in Rekkem moet van de rechter in Kortrijk een boete van 800 euro betalen voor illegale wapendracht.

In de nacht van 5 op 6 augustus 2018 ging bij Christoph T. in Rekkem iets voor middernacht het alarm aan zijn woning af. Dat gebeurde door een foutje toen zijn dochter thuis arriveerde. Alles leek opnieuw peis en vree, maar door het alarm zakte ook een politiepatrouille naar de woning af. De agenten belden tevergeefs aan en maakten een rondgang rond de woning. Tot ze plots opgeschrikt werden door een schot. Een agente dook weg en verzwikte daarbij haar voet. Dat zorgde voor een schade van bijna 5.000 euro. Haar advocaat stuurde in de hoop dat bedrag te recupereren ook een rechtstreekse dagvaarding wegens weerspannigheid uit, bovenop de illegale wapendracht.

“Maar ik wist helemaal niet dat er politie rond de woning liep“, verdedigde Christoph T. zich. “Mijn vrouw zag licht van zaklampen in de tuin en ik reageerde door een schot in de lucht te lossen met mijn alarmpistool. Amper een maand voordien waren buren het slachtoffer van een home invasion, dat spookte ook nog in mijn hoofd. Ik dacht dat er opnieuw dieven rondliepen.”

De man werd enkel veroordeeld voor de illegale wapendracht, voor de weerspannigheid werd hij vrijgesproken. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten