Boete en voorwaardelijke celstraf voor koperdieven

Redactie KW

Zeven Roemenen die in mei in Kortrijk geklist konden worden tijdens hun koperjacht, zijn veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van zes tot zeven maanden en elk een boete van 400 euro.

Slechts één van hen kwam naar het gerechtsgebouw afgezakt voor het proces. “Ik wou sigaretten kopen en was op zoek naar een discotheek”, aldus Misu C. (45). Hij zit ondertussen in Antwerpen in de cel voor een overval op een winkel.

Op 20 mei merkte een werknemer van spoornetbeheerder Infrabel rond kwart voor vier ‘s nachts een verdachte bestelwagen op in de buurt van de sporen in de Doorniksestraat. De toegesnelde politie kon in de bestelwagen Gogu N. (48) vinden. Hij zat weggedoken onder de passagiersstoel. In de buurt konden andere politiepatrouilles in totaal nog vier Roemeense kompanen van de weg plukken. Eén van hen bekende dat ze met drie voertuigen vanuit Duitsland naar België waren afgezakt om koperkabels te stelen.

Elf dagen later kon de politie nog twee Roemenen staande houden. De bestelwagen van vader en zoon V. had een defect voorlicht en raakte door het gewicht in de laadruimte bijna de grond. In de bestelwagen vond de politie voor ruim 7.000 euro aan gestolen koperkabels.

Het voertuig is in beslag genomen. Infrabel mag van de rechter de bestelwagen met de koperkabels ophalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier