Boekhoudster plundert rekening van jeugdinstelling

Redactie KW

Een 54-jarige vrouw uit Blankenberge riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor diefstal bij de jeugdinstelling De Kleine Dennen in Knokke-Heist.

De Kleine Dennen is een instelling voor jongeren die door het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg of de Jeugdrechtbank geplaatst zijn. De vrouw was er destijds verantwoordelijk voor de betalingen van leveranciers, maar maakte van haar positie misbruik en schreef op een paar jaar tijd liefst 55.000 euro over naar haar eigen rekening.

De diefstallen kwamen aan het licht toen de vrouw ontslagen werd door De Patio, de vzw die zeven kleinschalige voorzieningen en diensten binnen de bijzondere jeugdzorg in de regio Noord-West-Vlaanderen overkoepelt. Haar opvolger stelde de onregelmatigheden vast in de boekhouding. “Mijn cliënte hoopte dat het niet zou uitkomen”, pleitte haar advocaat Rik Demeyer. “Ze had grote financiële problemen en droeg de zorg over een ziek kind. We hopen dat een werkstraf kan volstaan als bestraffing. Deze vrouw hoort niet thuis in een cel.”

De procureur toonde begrip en verklaarde zich akkoord met een eventuele werkstraf. Het vonnis volgt op 1 juni.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier