Blankenbergenaar slaat man neus- en kaakbeenbreuk na misverstand: 100 uur werkstraf

© Getty Images
Redactie KW

Een negentienjarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

In de nacht van 25 augustus vorig jaar kreeg het lief van D.K. ruzie met een ander meisje op de Grote Markt in Blankenberge. Tijdens de schermutseling greep ze zich vast aan een elektriciteitskast en scheurde daarbij enkele nagels. Ze belde naar D.K., die meteen ter plaatse snelde. Toen die het bloed aan de vingers van zijn lief zag, schreef hij dit verkeerdelijk toe aan de vriend van haar rivale en brak hij met enkele zware vuistslagen zijn neus, kaak en oogkas.

Leven op de rails

De procureur vroeg tien maanden voorwaardelijke celstraf voor D.K., maar de verdediging drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt is enorm beschermend tegenover zijn vriendin en dacht echt dat ze slagen had gekregen”, stelde meester Ellen Eneman. “Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al heel veel miserie gekend. Nu wil hij zijn leven weer op de rails krijgen.”

D.K. zat afgelopen zomer een maand in de cel nadat hij in Blankenberge een zestiger, die tussenbeide kwam in een discussie met zijn vriendin, in een wurggreep had genomen. De feiten werden bestempeld als poging tot doodslag. Het slachtoffer kreeg nog een schadevergoeding toegekend van ruim 2.000 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.