Blankenbergenaar die politie bedreigde met keukenmes krijgt zes maanden cel

Redactie KW

Een 31-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen omdat hij de politie bedreigde met een keukenmes.

Op 17 mei kwam het in een appartementsgebouw in de Weststraat in Blankenberge tot een hoog oplopende ruzie tussen N.D. en zijn onderbuurvrouw. Uitzinnig van woede bonkte de man op de deur van haar appartement en dreigde hij ermee “op haar bek te slaan.” De man keerde terug naar zijn eigen appartement maar bleef naar het slachtoffer schreeuwen.

De politie kwam ter plaatse en beval N.D. om zijn deur open te maken. Toen ze hem een lade hoorden openen en daar iets uitnemen trokken ze hun wapen en gingen enkele stappen achteruit. Het volgende ogenblik kwam de man met een groot keukenmes in zijn rechterhand naar buiten gestormd. Hij schrok van de aanwezige politie en liet het mes vallen. Hij rook naar alcohol.

N.D. verklaarde meteen na de feiten dat hij niet de politie, maar zijn buurvrouw met het mes wou bedreigen. De beklaagde kwam evenwel niet opdagen voor zijn proces. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.