Blankenbergenaar blijft in de cel voor moord na ruzie over bedprestaties

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 46-jarige man uit Blankenberge met een maand verlengd op verdenking van moord.

Eddy B. bracht het slachtoffer vorige donderdag met messteken om het leven. Volgens de verdachte had ze zich tijdens die ruzie laatdunkend uitgelaten over zijn bedprestaties.

Eddy B. en P.V. (44) hadden tot twee maanden voor de feiten een vrij tumultueuze relatie. Recent zou het slachtoffer opnieuw contact gezocht hebben met de verdachte. Die wilde al langer nog eens met zijn ex-partner praten, en stemde in.

Volgens B. liep dat gesprek uit de hand toen hij zijn spaargeld en persoonlijke spullen terugvroeg. “Op dat moment begon het slachtoffer verwijten en gemene opmerkingen te maken. Mijn cliënt heeft dan een paar keer geslagen”, aldus meester Jelle Dejaegher. De situatie liep pas echt uit de hand toen B. ook werd uitgelachen om zijn bedprestaties. “De stoppen zijn doorgeslagen en hij heeft een mes gegrepen dat daar altijd ligt. Met datzelfde mes probeerde hij ook nog zelfmoord te plegen.”

Toen de verdachte op vrijdag 18 september niet op zijn werk verscheen, verwittigde zijn werkgever de politie. Diezelfde avond ging een politiepatrouille poolshoogte nemen in de woning van de man langs de Koninginnelaan in Blankenberge. Daar troffen de agenten het levenloze lichaam aan van P.V. (44). Ondertussen was de verdachte zich drie dagen lang gaan bezatten in het Nederlandse Sluis. Op zondag keerde hij gewoon terug naar huis en werd hij ingerekend.

De raadsman van de verdachte benadrukt dat zijn cliënt, die nog over een blanco strafblad beschikt, veel spijt heeft. “Die feiten zijn in een opwelling gebeurd. Hij kan het zelf niet begrijpen. Van voorbedachten rade is zeker geen sprake”, aldus meester Jelle Dejaegher.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier