Bizarre schietpartij in Brugge: “We hoorden plots een machinegeweer schieten”

Een woning in Sint-Pieters werd beschoten. © TLG
Redactie KW

De politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar een bizarre schietpartij in Sint-Pieters (Brugge). Daar werd een garagepoort langs de Vaartstraat met verschillende kogels doorzeefd. Er vielen geen gewonden. Van de daders is voorlopig geen spoor.

Onbekenden hebben zondagnacht op een woning langs de Vaartstraat in Sint-Pieters, een wijk in Brugge, geschoten. Met een klein kaliber schoten ze een zevental keer op de garagepoort. Opvallend: buurtbewoners hoorden nochtans maar twee luide knallen omstreeks 2.20 uur. De dader of daders vluchtten na de schietpartij weg en zijn voorlopig nog steeds spoorloos. “Wij zijn een onderzoek gestart”, bevestigt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Maar daar kunnen we momenteel nog niet over communiceren.”

Doorzeefd

Het was de bewoner – een taxichauffeur – die de kogelinslagen als eerste opmerkte. Hij kwam na zijn dienst thuis en zag hoe zijn garagepoort met kogels doorzeefd was. Zijn partner lag op dat moment te slapen, maar werd niet wakker. Iets wat bij andere buurtbewoners wel het geval was. Want heel wat van hen werden wel opgeschrikt door het lawaai. “Rond 2 uur ‘s nachts hoorden we iets dat klonk als een machinegeweer”, reageert een buurtbewoonster. “We dachten toen niet dat het effectief om een wapen zou gaan, maar ‘s morgens zagen we dat de oprit afgesloten was. We zijn natuurlijk enorm geschrokken. We zijn ook wel wat ongerust, want we weten niet wie dit gedaan heeft en waarom.”

Mensen van het labo zochten naar kogelhulzen.
Mensen van het labo zochten naar kogelhulzen.© TLG

De taxichauffeur verwittigde zelf de politie en die startten ter plaatse een onderzoek. Dat dat onderzoek grondig gevoerd wordt, werd al snel duidelijk. Want de politie sloot de plaats aanvankelijk hermetisch af en was daarna nog verschillende uren in de weer. Er werd op dat moment ook een buurtonderzoek gedaan. De laatste onderzoeksdaden ter plaatse gebeurden door de mensen van het labo. Zij plakten papieren – genummerd van één tot zeven – op de kogelgaten in de poort en gingen daarna in de grasberm en op het trottoir op zoek naar eventuele kogelhulzen.

De geloste kogels zorgden voor materiële schade, maar er raakte niemand gewond bij de schietpartij. De enige aanwezige bewoner op het moment van de feiten lag dan ook boven te slapen. De wagen van de bewoners werd wel geraakt door één van de kogels en liep daarbij vooraan schade op.

Onder de indruk

De bewoners zelf waren zichtbaar onder de indruk van de feiten, maar wilden enkel de schietpartij bevestigen. Ze gaven wel aan schrik te hebben en geen idee te hebben van wie het precies op hen gemunt heeft. De man in kwestie werkt als taxichauffeur in Brugge. In dat milieu kwam het in september al even tot een schietincident op de Markt van Brugge. Toen kreeg een taxichauffeur een kogel in de nek van een concurrent. Het is echter niet duidelijk of de schietpartij van zondagnacht kadert in een ruzie tussen taxichauffeurs. Ook bij het parket worden de lippen voorlopig stijf op elkaar gehouden. “De zaak zit in onderzoek”, klinkt het kort. (TLG/TV)

De garagepoort werd doorzeefd.
De garagepoort werd doorzeefd.© TLG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier