BIjkomend onderzoek naar poging tot oudermoord in Oostende

Redactie KW

Een 46-jarige vrouw uit Oostende moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot oudermoord. Christel S. probeerde haar dementerende moeder in 2011 een overdosis slaapmiddelen toe te dienen. De verdediging heeft om bijkomend onderzoek gevraagd.

Op 9 januari 2011 trok de vrouw samen met haar man naar het rust- en verzorgingstehuis waar haar 72-jarige moeder verbleef. De beklaagde, die zelf verpleegster was, kon niet langer aanzien hoe haar moeder achteruitging. De vrouw was dementerend en steeds slechter te been. Christel S. mengde slaapmiddelen in de pudding van het slachtoffer dat hierdoor enkele dagen in een coma lag. Uiteindelijk is de vrouw recent een natuurlijke dood gestorven.

Voor de raadkamer vroeg het openbaar ministerie om de vrouw buiten vervolging te stellen. Ook voor de KI in Gent werd door het OM niet aangedrongen op de vervolging van de vrouw. Toch besliste de KI dat de verpleegster zich voor de strafrechter moest verantwoorden voor poging tot oudermoord. Het Oostendse rusthuis Sint-Monica stelde zich burgerlijke partij.

De zaak werd in oktober ingeleid, maar ondertussen veranderde de beklaagde van raadsman. Meester Frank Scheerlinck vroeg op de zitting om bijkomend onderzoek. De verdediging wil dat een verslag van een toxicoloog wordt voorgelegd aan de wetsdokter. De burgerlijke partij moet hierover nog een standpunt innemen, waarop de zaak werd uitgesteld tot 17 maart. Het OM heeft geen bezwaar tegen het bijkomend onderzoek.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.