Bewoonster (75) verjaagt inbreker met luid geschreeuw

Twee keer op één dag drong een onbekende een woning van een bejaarde binnen in De Panne. © iStock
Redactie KW

In De Panne is een tweede geval opgedoken waarbij een man binnendrong in een woning van een bejaarde vrouw om geld te stelen. Beide feiten vonden maandagmiddag plaats, maar het tweede werd pas later gemeld bij de politie. Dit keer begon het slachtoffer (75) te roepen en sloeg de dader zonder buit op de vlucht.

Volgens de politie kwam een onbekende man rond 12 uur ‘s middags het appartement van een 75-jarige dame binnen, in de Verenigingstraat. Dat is een zijstraat van de Brouwersstraat, waar het andere feit gebeurde. De deur was niet op slot en de indringer kwam zomaar binnen zonder aan te bellen of te kloppen. Plots werd het slachtoffer geconfronteerd met de man, in de woonkamer.

Hij haalde volgens haar verklaringen een muntstuk van twee euro uit zijn broekzak en vroeg om een balpen. Wellicht was het de bedoeling om haar uit de living te lokken om zo te kunnen stelen.

Onderzoek bezig

De bejaarde vrouw nam haar telefoon in de hand om haar dochter op te bellen, maar de man nam haar telefoon weg en legde die buiten haar bereik. Daarop is de vrouw luid beginnen schreeuwen, waarop de indringer de vlucht nam. Pas op een later tijdstip werd aangifte gedaan bij de politie, nadat de zoon van het eerste slachtoffer erover sprak met de dochter van het tweede slachtoffer.

Het gaat in beide gevallen om een man met dezelfde beschrijving: een bruine huidskleur, 1,80 meter groot, zwaar gebouwd en donker gekleed. Bij het eerste feit slaagde de man er effectief in om geld buit te maken. De politie is volop bezig met een onderzoek. (BB)

Wie de man ziet of aantreft, wordt gevraagd meteen 101 te bellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier