Bewoners zijn het beu: politie op zoek naar vandaal die eieren tegen huizen gooit

Op Facebook deelden bewoners foto's van hun bekogelde ramen en gevels. De politie Grensleie is een onderzoek gestart naar de eiergooier. © gf
Olaf Verhaeghe

De politiezone Grensleie is een onderzoek gestart naar een eiergooier in Menen, Lauwe, Rekkem en Wevelgem. De voorbije weken werd verschillende huizen er ‘s nachts met eieren bekogeld, volgens bewoners sleept het probleem al meer dan twee jaar aan. Afgelopen weekend was het weer zover, dit keer in de Larstraat, de Priester Coulonstraat en de Leopold Sabbestraat in Lauwe.

De Menenaars, Lauwenaars en Rekkemnaars zijn in de ban van de mysterieuze eiergooier. Al acht keer liet een onbekende vandaal zich gaan en gooide hij of zij eieren kapot tegen de gevels van woningen. Op 13 januari dienden bewoners uit de Groenestraat in Wevelgem, de Leopold Sabbestraat en de Grote Molenstraat in Lauwe en de Menenstraat in Menen klacht in tegen de vandaal. In de nacht van 11 op 12 februari sloeg die opnieuw toe, opnieuw in de Menenstraat. De politie heeft sinds dit jaar weet van de feiten, maar volgens bewoners is de eiergooier al zeker twee jaar actief.

Afgelopen weekend was het weer van dat. Verschillende bewoners van de Larstraat, de Priester Coulonstraat en de Leopold Sabbestraat merkten dat hun gevel besmeurd was. Ook in Rekkem gooide de vandaal goed raak. De politie van de zone Grensleie is een onderzoek gestart naar de vandaal, maar voorlopig zonder resultaat.

“Als je de dader hebt gezien, laat het ons dan zeker weten”, zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. “Dit is natuurlijk niet de grote criminaliteit maar voor de bewoners is het heel ergerlijk. Het opkuiswerk is een heel karwei. Wie eieren te veel heeft, kan zeker op zoek gaan naar andere bestemmingen.” Alle tips over de eiergooier zijn welkom bij de politiezone Grensleie of een van de wijkinspecteurs in Menen, Lauwe, Rekkem en Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier