Bewoners Izegem zijn vandalisme en geweld beu

De voorruit van onze huisfotograaf ligt aan diggelen. Het is maar een van de vele voorbeelden van vandalisme in de Baron De Pelichystraat. © SB
Redactie KW

Voor de zoveelste keer zijn de bewoners van de Baron De Pelichystraat in Izegem de afgelopen dagen het slachtoffer geweest van vandalisme en geweld. Na een poging tot inbraak werd nu ook schade toegebracht aan diverse auto’s.

Bij onze huisfotograaf Jan Huysentruyt is de voorruit van zijn auto aan diggelen, bij zijn buren werden krassen en blutsen in de carrosserie aangebracht. Maar daar blijft het helaas niet bij:

Jan Huysentruyt: “Ook nu en dan gaan spiegels kapot door het niet naleven van het beurtelings parkeren bij onder andere de shoppers van de nachtwinkel (waar de eigenaars niet verantwoordelijk voor zijn), dealen, wildplassen, sluikstorten. Als bewoners hebben we het al allemaal gehad en het verslechtert de laatste tijd.”

Maatregelen

Vandaar dat nu een brief is verstuurd naar de burgemeester en zijn schepencollege met enkele duidelijke vragen. Zo willen de bewoners meer camera’s in het centrum en moet er bepaalde plekken meer verlichting hangen. De bewoners denken daarbij aan de kerk, op kruispunten en aan parkingen.

Ook willen de bewoners dat de burgemeester het beurtelings parkeren en het verkeersplan opnieuw onder de loep nemen. Volgens hen zou meer politie op straat ook helpen. Dit vooral om het vandalisme en het sluikstorten aan te pakken.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier