Bewoner van Kerkstraat in Anzegem opgeschrikt door inbraak in zijn bestelwagen

Redactie KW

Afgelopen nacht werd een bewoner van de Kerkstraat in Anzegem opgeschrikt door het alarm van zijn bestelwagen. Hij zag onmiddellijk dat er gepoogd werd om in te breken in zijn bestelwagen. Hij kon twee Franse voertuigen zien die de vlucht namen.

Aan de hand van het ANPR-camerasysteem slaagde de politiezone Mira er al snel in om de twee verdachte voertuigen te identificeren. Na een intensieve zoektocht op het terrein, waarbij ook ploegen van omliggende zones betrokken waren, slaagde de politie erin om de twee voertuigen te lokaliseren en tegen te houden.

In het ene voertuig bevonden zich twee personen van Roemeense nationaliteit. Een van hen probeerde nog te voet te vluchten, maar hij kon ook al snel door politie worden gevat. In het andere voertuig bevonden zich drie personen van Roemeense nationaliteit. In één van de voertuigen werd een grote hoeveelheid werkmateriaal aangetroffen. “Een deel daarvan werd intussen al geïdentificeerd als afkomstig van een inbraak in een bestelwagen van afgelopen nacht in Wortegem-Petegem“, laat het parket weten.

De vijf verdachten werden gearresteerd en worden in de loop van vandaag en morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter. (pb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier