Bewakingscamera legt vast hoe man en vrouw nummerplaat demonteren

Redactie KW

In de Pinksterbloemstraat in Zandvoorde bij Oostende gebeurde woensdagavond een opvallende diefstal. Een vrouw demonteert de nummerplaat van een Renault Megane cabrio op de oprit van een woning, terwijl een man op de uitkijk staat. De eigenaar legde de diefstal echter vast op camera.

Op beelden is te zien hoe de man en vrouw, mogelijk een koppel, rond 23.34 uur voorbij de woning passeren. “De man draagt een trui met reclame op de achterkant, maar dat is onleesbaar. Rond 23.49 uur komt het duo opnieuw voorbij. Dit keer heeft de man een andere trui aan en begint de vrouw de nummerplaat te demonteren met een schroevendraaier. Vervolgens maken ze zich snel uit de voeten”, getuigt de eigenaar van de Renault Mégane.

Hij plaatste de beelden op Facebook. “Wat de bedoeling mag zijn, is voorlopig een raadsel. Willen ze een strafbaar feit plegen met mijn nummerplaat op een zelfde Renault Mégane en doen uitschijnen dat ik dit was? Het kan. Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de politie”, aldus de eigenaar die een nieuwe nummerplaat zal moeten aanvragen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier