Bestuurder maakt ‘donuts’ op pas ingezaaid voetbalveld van KVV Coxyde

Een onbekende autobestuurder heeft zich uitgeleefd op een pas ingezaaid voetbalterrein bij het Henri Houtsaegerstadion in Koksijde. De bestuurder maakte enkele cirkels of ‘donuts’, zoals dat in vaktaal heet. KVV Coxyde ondervindt er voorlopig weinig last van, aangezien het veld momenteel niet in gebruik is.

© BB

Het gaat om terrein 2 naast het zwembad, dat eigendom is van de gemeente en beheerd wordt door de groendienst. “Het terrein was pas ingezaaid en heraangelegd. De auto moet tussen maandagavond en dinsdagmorgen op het terrein zijn gereden. Ook de hangsloten en kettingen rond de toegangspoorten waren verdwenen“, zegt Klaas Hinderickx, hoofd van de groendienst. “Er is klacht ingediend bij de politie tegen onbekenden. Dit is vandalisme en brengt kosten met zich mee. We hebben de sporen intussen uitgewist door te nivelleren en de plaats opnieuw ingezaaid”, aldus Hinderickx.

Het veld moet deze zomer bespeeld worden door de jeugdploegen van KVV Coxyde. De club heeft namelijk geen eerste ploeg meer. Het bestuur was nog niet op de hoogte gezien het seizoen voorbij is.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.