Beschuldigde was onrustig over financiële toestand van het Super Fruitpaleis

De boekhoudster van de familie Broos getuigde dat hun fruitwinkel al enkele jaren verlies maakte.

© BELGA

Willem Broos had ook al overwogen om de zaak stop te zetten. “Na het ongeval van Peter is er weer gesproken over stopzetting. Hij had al contact opgenomen met mogelijke overnemers. Naar mijn mening had hij zijn besluit al min of meer genomen, maar ik weet niet of Peter daarvan op de hoogte was”, aldus Catherine Reynaert.

Het baarde de beschuldigde zorgen dat de huurovereenkomst voor het ‘Super Fruitpaleis’ net met 9 jaar verlengd was. “Hij was bijzonder bezorgd en nerveus over die huurkwestie. Ik heb telefonisch gerustgesteld dat die zaak wel zou opgelost geraken”, aldus notaris Sabbe. Toch bleef Willem Broos onrustig over de financiële gevolgen. “Ik vond dat hij buiten proportie bezorgd was dat zijn zoon door het ongeval niet meer kon werken.”

Peter Broos voerde de dagen voor zijn ontslag uit het ziekenhuis heel wat gesprekken met zijn kamergenoot. “Peter heeft me dan van a tot z verteld wat hij van plan was, onder andere dat hij zich niet meer in staat voelde om de winkel voort te zetten”, aldus Herman Laekeman. Volgens de getuige waren de ouders van Peter bezorgd om hun zoon. “Ik hoorde dat Willem aan mijn zoon, die op de spoed werkt, vroeg wat hij moest doen als er iets zou gebeuren ‘s nachts. Achteraf heb ik mij daar natuurlijk vragen bij gesteld.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.