De zogenoemde schrik van de kusthoreca legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. Nadine W. ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Op enkele maanden tijd stapelde W. de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.

Op 19 mei liep de beklaagde tegen de lamp in een Chinees restaurant in Knokke-Heist. Ze nuttigde nasi goreng met scampi's, een loempia, een cola, een koffie en een dame blanche, maar kon de rekening van 37 euro niet betalen. Het openbaar ministerie vorderde geen concrete bestraffing voor de feiten.

De verdediging benadrukte opnieuw dat Nadine W. sinds haar jeugd met psychische problemen kampt. Bovendien zou ze last gehad hebben van psychoses. "Ze heeft hulp nodig, geen straf. Dat denkt trouwens ook een groot deel van de publieke opinie", verwees meester Peter Gonnissen naar bepaalde reacties bij artikels over de tafelschuimster. De advocaat vroeg om zijn cliënte geen straf op te leggen. "Ik vind dat het openbaar ministerie hier verkeerd bezig is."

Vorige week werd door de Gentse strafrechter een gerechtspsychiater aangesteld om W. te onderzoeken. In die omstandigheden werd het nieuwe Brugse dossier uitgesteld naar de zitting van 9 januari.

(BELGA)

De zogenoemde schrik van de kusthoreca legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. Nadine W. ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.Op enkele maanden tijd stapelde W. de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.Op 19 mei liep de beklaagde tegen de lamp in een Chinees restaurant in Knokke-Heist. Ze nuttigde nasi goreng met scampi's, een loempia, een cola, een koffie en een dame blanche, maar kon de rekening van 37 euro niet betalen. Het openbaar ministerie vorderde geen concrete bestraffing voor de feiten.De verdediging benadrukte opnieuw dat Nadine W. sinds haar jeugd met psychische problemen kampt. Bovendien zou ze last gehad hebben van psychoses. "Ze heeft hulp nodig, geen straf. Dat denkt trouwens ook een groot deel van de publieke opinie", verwees meester Peter Gonnissen naar bepaalde reacties bij artikels over de tafelschuimster. De advocaat vroeg om zijn cliënte geen straf op te leggen. "Ik vind dat het openbaar ministerie hier verkeerd bezig is."Vorige week werd door de Gentse strafrechter een gerechtspsychiater aangesteld om W. te onderzoeken. In die omstandigheden werd het nieuwe Brugse dossier uitgesteld naar de zitting van 9 januari.(BELGA)