Bende hangjongeren uit Waregem veroordeeld tot celstraffen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een bende van tien hangjongeren uit de Waregemse regio is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 7 tot 30 maanden voor een reeks inbraken.

De zwaarste inbraak vond in de nacht van 27 op 28 juli vorig jaar plaats op het Wapenplein in Wakken (Dentergem) in een frituur annex woning. Twee broers uit Dentergem hadden een tip gegeven dat er in een kluis wel 60.000 euro te rapen viel. Drie jongeren uit Waregem en Wielsbeke pleegden de inbraak terwijl een vierde met de wagen stond te wachten. Tijdens de inbraak konden ze evenwel op heterdaad betrapt worden. Ze zwaaiden op dat moment met een neppistool.

De rechter stelde vast dat ze deel uitmaakten van een bende hangjongeren die niet wist van welk hout pijlen maken, hun dagen vulden met Playstation, cannabis en fantaseren over overvallen, plofkraken, diefstallen,… die ze af en toe ook effectief uitvoerden. De rechter wees de twee broers uit Dentergem aan als diegenen die van die hangjongeren misbruik maakten om hand- en spandiensten uit te voeren. De broers kregen 15 tot 18 maanden effectieve celstraf en elk een boete van 1.600 euro.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier