Beloning van 1.000 euro voor wie gestolen tractor van 50 jaar oud kan terugvinden

© JH
Redactie KW

Langs een veld in het landelijke Oostkerke (Diksmuide) werd een opmerkelijke diefstal gepleegd. Een bijna 50 jaar oude tractor die er pompwerken deed, bleek er opeens verdwenen. Eigenaar André Martens looft liefst 1.000 euro uit voor de gouden tip of de vinder. “Ik wil die tractor gewoon heel graag terug”, zegt André.

Het is een hoogst bizarre diefstal die vastgesteld werd langs de landelijke Lampernissestraat in Oostkerke, deelgemeente van Diksmuide. Langs een veld stond er al een tijdje een tractor opgesteld van André Martens (66) uit Zerkegem. Hij runt samen met zijn zoon Dries een grond- en kraanwerkersbedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat. De gestolen tractor is een Fendt van bouwjaar 1972 en dus bijna 50 jaar oud. Hij is al ook al 30 jaar in het bezit van André en heeft dus een grote waarde en bewees al vele diensten.

Net volledig hersteld

Ook in de Lampernissestraat was de tractor volop aan het werk. “Hij stond er langs een veld om water weg te pompen na de wateroverlast”, doet dochter Charlotte Martens (35) het verhaal. Zij maakte een opsporingsbericht voor de gestolen tractor op Facebook en dat werd al meer dan 300 keer gedeeld. “Het bedrijf van papa en mijn broer doet overal in grondwerken of helpt bij de watering. Aan de tractor hing een pomp die aan het draaien was. Hij bleef daar ook staan in het weekend, maar de sleutels staken niet op het slot. En toch bleek ze na het weekend van 15 augustus verdwenen te zijn. Wie steelt er nu een tractor? En dan nog zo’n oud exemplaar. Dit moet echt iemand zijn die hem nog kan gebruiken of die wist waar ze stond. De Fendt was net volledig hersteld en gereviseerd. Daar kroop ook behoorlijk wat werk in. En bovendien maakt het niet uit of die tractor nu 1 maand oud zou zijn of in dit geval 50 jaar. Je blijft van andermans gerief af, punt. Papa is 66 jaar oud maar werkt nog van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, elke dag. Het verlies van een tractor zadelt je altijd op met heel wat problemen.”

1.000 euro voor de vinder

En dus looft André Martens 1.000 euro uit voor de gouden tip of de vinder. “Dat is veel geld, maar een andere tractor kopen, kost nog meer”, zegt André. “En ik wil die tractor graag terug, zo simpel is het. Hij bewees al vele jaren trouwe dienst. Ik diende klacht in bij de politie en grapte tegen de agent dat ook zij 1.000 euro krijgen als ze hem terugvinden. Het zal echter een moeilijke zoektocht worden vrezen we, maar je weet nooit.” Wie informatie zou hebben kan contact opnemen met de politiezone Polder of met André zelf. Contactgegevens zijn te vinden op de website van het bedrijf. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier