Beloning tot 250.000 euro voor tips na overval bij juwelier Haesevoets uit Waregem

Juwelierszaak Haesevoets in de Stormestraat in Waregem. © JE
Redactie KW

Juwelier Haesevoets uit de stormestraat in Waregem, die medio november vorig jaar werd overvallen, looft via de Londense maatschappij Charles Taylor een beloning tot 250.000 euro uit voor tips die leiden tot een doorbraak in het dossier, een aanhouding en of de (gedeeltelijke) recuperatie van van de diamanten, juwelen en horloges.

Op 13 november pleegden vier gemaskerde mannen een tiger-kidnapping op de juwelierszaak in de Stormestraat in Waregem. De overvallers stonden de juwelier en zijn vrouw na het sluiten van de zaak op te wachten aan hun woning in de Franklin Rooseveltlaan in Waregem.

Daar werden Ronny Haesevoets (54) en echtgenote Régine Libeert (55) door vier onbekenden bedreigd met een wapen en kregen ze ook klappen. In haar huis werd Régine vastgebonden, terwijl Ronny onder bedreiging weer naar zijn zaak in de Stormestraat moest via de achtergelegen Meersstraat. Het is daar dat de juwelier verplicht werd de deur te openen en alle waarschuwings- en veiligheidsapparatuur uit te schakelen. Daarop roofden de daders alles leeg: allemaal heel dure horloges en juwelen, goed voor een waarde van zo’n 2,5 miljoen euro.

De familie Haesevoets hoopt alsnog de daders te vatten. Ze loven een grote beloning uit voor de gouden tip.
De familie Haesevoets hoopt alsnog de daders te vatten. Ze loven een grote beloning uit voor de gouden tip.© gf

Twee weken na de overval opende de juwelierszaak opnieuw de deuren. “Het is mentaal nog altijd hard voor ons“, liet zoon Olivier toen optekenen. “Voor mijn vader was het zeker een nachtmerrie. En mijn moeder bleef, eveneens onder bedreiging van een achtergebleven gangster, thuis achter. Eens de winkel leeggeplunderd, verdween ook die uit de woning. Dat blijft allemaal nazinderen. Daardoor dachten we eraan om te stoppen”, aldus Olivier.

Wie een gouden tip kan geven, krijgt tot maximum 10 procent van de buit.

Wie tips heeft, kan terecht op reward@ctplc.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier