Belager Blankenbergs meisje vrijuit hoewel hij feiten bekende

Redactie KW

Kafkaiaanse toestanden in de Brugse rechtbank. Hoewel hij volledige bekentenissen had afgelegd werd een twintigjarige Blankenbergenaar vrijdag door de strafrechter in Brugge vrijgesproken voor de belaging van een vijftienjarig meisje.

Reden: de stiefvader van het meisje had tijdens zijn aangifte bij de politie niet benadrukt dat hij de jongeman voor de rechter wou zien.

De jongeman leerde het toen veertienjarige meisje kennen op een dansschool in Blankenberge. Hierop contacteerde hij het meisje via de sociale media. Op opdringerige wijze vroeg hij haar om af te spreken, maar dat wilde het meisje niet. Uiteindelijk vroeg hij haar ook om naaktfoto’s van zichzelf naar hem versturen maar ook daar ging ze niet op in. Toen de jongen hoorde dat het meisje thuis verteld had wat hij gedaan had stuurde hij de stiefvader een bericht met de melding dat zijn accounts van Facebook, Snapchat en Instagram gehackt waren.

Bekentenis niet voldoende

Op 4 januari 2016 stapte de stiefvader naar de politie om een klacht in te dienen. Het onderzoek wees uit dat de beklaagde op dezelfde opdringerige wijze ook met andere minderjarige meisjes contact had proberen te krijgen. Uiteindelijk ging de jongeman tot bekentenissen over. Maar toch was dit niet voldoende om hem gisteren te veroordelen. In zijn klacht vroeg de stiefvader immers niet uitdrukkelijk om de jongeman te vervolgen en op dat moment was dat een voorwaarde om de feiten strafbaar te stellen. De rechter zag zich hierdoor genoodzaakt om de jongeman vrij te spreken. Intussen werd de wet gewijzigd en de bewuste voorwaarde geschrapt. Maar de klacht dateert van voor de wetswijziging, die geen terugwerkende kracht heeft.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier