Bejaarde man wordt met een list beroofd van portefeuille in Oostende

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Ontmoetingscentrum De Boeie, in het Oostendse stadscentrum, werd een 91-jarige man donderdagmiddag beroofd van zijn portefeuille. De dader is voorlopig spoorloos.

De 91-jarige Oostendenaar was in het Ontmoetingscentrum naar het toilet gegaan. Toen hij uit het toilet kwam sloeg de dief toe. “Toen de man het toilet verliet, stond een andere man in dezelfde ruimte zijn handen te wassen”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

De dief doet alsof hij een spie onder de deur wil steken om hem open te zetten. Bij die handeling verliest hij zogezegd het evenwicht waarop hij tegen het slachtoffer valt. Op datzelfde moment haalt hij de portefeuille uit de linkerbroekzak van de man.”

De bejaarde man merkt meteen dat zijn portefeuille werd gestolen en wekt meteen de aandacht door ‘dief, dief, mijn portefeuille’ te roepen. Daarop kan de dief ontkomen. “Amper een half uur na de diefstal belt het personeel van de golf in het Leopoldpark dat ze een portefeuille hebben gevonden in de toiletten. Alle documenten van het slachtoffer zitten er nog in, alleen het geld ontbreekt. Het gaat om 200 euro“, aldus de commissaris. De politie stelde een proces-verbaal op en stelde een onderzoek in naar de dader.

Ook in de Kapellestraat werd een bejaarde dame het slachtoffer van een gauwdiefstal. Bij een 82-jarige dame werd amper een half uur nadat de bejaarde man werd bestolen, haar pertefeuille uit haar handtas gestolen. De vrouw had de diefstal op hetzelfde moment niet opgemerkt, maar merkte dat pas later op. Ook daar is er voorlopig geen vermoeden wie de dader zou kunnen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier