Tot vrijdag 23 oktober om 16 uur mag niemand op het begraafpark Sint-Amandus in Beernem komen. Het gemeentebestuur sloot de plaats af nadat er grafschennis werd vastgesteld. "Op dit moment hebben we weet van 17 beschadigde graven, waarbij de bovenplaat losgewrikt werd", reageert burgemeester Jos Sypré (CD&V).

"Om de technische dienst en de politie de nodige vaststellingen te laten doen, besloten we om het begraafpark af te sluiten. Wie er achter het vandalisme zit, weten we niet. De politie is alvast een onderzoek gestart."

Het gemeentebestuur licht op dit moment de nabestaanden persoonlijk in. "De gemeente zal zelf de komende dagen de schade herstellen."

Tot vrijdag 23 oktober om 16 uur mag niemand op het begraafpark Sint-Amandus in Beernem komen. Het gemeentebestuur sloot de plaats af nadat er grafschennis werd vastgesteld. "Op dit moment hebben we weet van 17 beschadigde graven, waarbij de bovenplaat losgewrikt werd", reageert burgemeester Jos Sypré (CD&V)."Om de technische dienst en de politie de nodige vaststellingen te laten doen, besloten we om het begraafpark af te sluiten. Wie er achter het vandalisme zit, weten we niet. De politie is alvast een onderzoek gestart."Het gemeentebestuur licht op dit moment de nabestaanden persoonlijk in. "De gemeente zal zelf de komende dagen de schade herstellen."