Bedrijfsleider Vandewiele Recycling uit Wervik blijft aangehouden

Redactie KW

De bedrijfsleider en ‘koerman’ van Vandewiele Recycling in Wervik blijven aangehouden, evenals een veertiger uit Ravels. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen vrijdag. Ze zouden allen geholpen hebben met het verduisteren van ruim tweeënhalf miljoen namaaksigaretten.

Op 1 juli werden de bedrijfsleider, zijn echtgenote en een personeelslid van Vandewiele Recycling opgepakt. De douane had een grote partij namaaksigaretten aan het bedrijf toevertrouwd om te worden verpulverd. De sigaretten werden echter niet vernietigd. Op 30 juni kon de douane de partij lokaliseren en recupereren.

Echtgenote vrijgelaten

In het dossier werd ook een vierde persoon opgepakt. Uit de verklaringen van de anderen zou blijken dat ook hij zijn medewerking verleende aan de verduistering. De man uit Ravels werd op 9 juli gearresteerd. Hij is geen werknemer van het bedrijf. De echtgenote van de bedrijfsleider werd ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden. De drie overige verdachten blijven voorlopig in de cel, besliste de Ieperse raadkamer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier