"Er zijn voldoende bewijzen dat er drugs verhandeld werden. De politie moest ook al vaak tussenkomen voor vechtpartijen en overlast", aldus Bart Tommelein. "De maat is vol. Veiligheid is een prioriteit voor dit stadsbestuur. Met deze sluiting voegen we de daad bij het woord."

Café 't Hazegras in de Slachthuiskaai in Oostende, vroeger bekend als Cap Horn, is sinds 2017 in beeld als plaats waar drugs worden verhandeld. De politie moest er ook al vaak tussenkomen voor vechtpartijen en tal van andere vormen van overlast. Twee maanden geleden, in maart 2019, werd een huiszoeking uitgevoerd met een drugshond. Daarbij werden verschillende restanten van drugs gevonden.

Burgemeester Bart Tommelein besliste de handelszaak minstens voor een maand te sluiten. "De illegale drugshandel in het café vormde een serieuze bedreiging voor de openbare orde en veiligheid. Bovendien ligt de zaak tegenover een middelbare school, waar ook voortgezette opleidingen, avondonderwijs en onderwijs voor anderstaligen wordt georganiseerd", legt Bart Tommelein uit. "In overleg met de politie en na gunstig advies van het parket, heb ik dan ook beslist het bewuste café minstens een maand te sluiten."

"Er zijn voldoende bewijzen dat er drugs verhandeld werden. De politie moest ook al vaak tussenkomen voor vechtpartijen en overlast", aldus Bart Tommelein. "De maat is vol. Veiligheid is een prioriteit voor dit stadsbestuur. Met deze sluiting voegen we de daad bij het woord."Café 't Hazegras in de Slachthuiskaai in Oostende, vroeger bekend als Cap Horn, is sinds 2017 in beeld als plaats waar drugs worden verhandeld. De politie moest er ook al vaak tussenkomen voor vechtpartijen en tal van andere vormen van overlast. Twee maanden geleden, in maart 2019, werd een huiszoeking uitgevoerd met een drugshond. Daarbij werden verschillende restanten van drugs gevonden. Burgemeester Bart Tommelein besliste de handelszaak minstens voor een maand te sluiten. "De illegale drugshandel in het café vormde een serieuze bedreiging voor de openbare orde en veiligheid. Bovendien ligt de zaak tegenover een middelbare school, waar ook voortgezette opleidingen, avondonderwijs en onderwijs voor anderstaligen wordt georganiseerd", legt Bart Tommelein uit. "In overleg met de politie en na gunstig advies van het parket, heb ik dan ook beslist het bewuste café minstens een maand te sluiten."