Barman voormalig café Barrage in Torhout krijgt celstraf voor drugshandel

© GF
Redactie KW

De barman van het voormalige café Barrage op de Torhoutse Markt heeft in de Brugse rechtbank tien maanden cel gekregen voor speed- en cocaïnehandel. Volgens het parket dealde de man drugs aan de toog van het café, maar dat heeft hij altijd ontkend.

In de nacht van 5 op 6 november 2016 viel de politie binnen in het toenmalige café Barrage op de Torhoutse Markt. De aanleiding was informatie dat barman P.B. (48) al sinds juni 2015 cocaïne en speed zou dealen, onder meer in het café, dat begin 2016 de deuren had geopend. Meer dan een leeg zakje konde politie in de zaak niet aantreffen, maar volgens het parket tonen telefoontaps duidelijk aan dat P.B. ook in het café drugs verkocht.

“De beklaagde liet zich bevoorraden door een dealer uit Roeselare”, stelde de procureur. “De drugs werden verpakt bij zijn vriendin en vervolgens verkocht aan de toog van het café”. In de woning van V.V., de toenmalige vriendin van P.B., werd speed in de diepvriezer aangetroffen. Volgens de vrouw was dit voor eigen gebruik. De rechter veroordeelde haar tot tien maanden voorwaardelijke celstraf. Haar ex P.B. kreeg tien maanden effectieve celstraf.

Hij heeft altijd ontkend dat hij drugs verkocht in het café. “Ik gebruikte speed om de lange werkdagen vol te kunnen houden en heb ook twee keer cocaïne meegebracht voor een kennis”, stelde hij. “Maar in het café heb ik nooit gedeald. Integendeel, als ik twee mensen samen naar de toiletten zag gaan, gooide ik hen zonder pardon buiten.”

Een derde beklaagde, J.B., stond enkel terecht voor het cocaïnebezit en kreeg zes maanden cel. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) besloot begin december 2016 om café Barrage voor zes weken te sluiten. In mei vorig jaar veranderde het café van naam en de vennootschap achter de zaak eiste in de rechtbank 68.000 euro van P.B. wegens imagoschade. Maar die eis werd door de rechtbank afgewezen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier