Barbecue eindigt voor leerkracht in het ziekenhuis na pak slaag

(GF)
Redactie KW

De jaarlijkse barbecue voor de buurtbewoners van de Poperbosstraat in Torhout, niet ver van de achterzijde van het station, eindigde voor Jasper Vangheluwe in het ziekenhuis. Hij werd in elkaar geslagen door een agressieve gast.

De buurtbewoners organiseren elk jaar in september een barbecue. Ook het voorbije weekend was dat het geval. De sfeer zat er goed in en ‘s avonds nodigden ze verschillende passanten uit. Er was namelijk koffie en cake over. Maar toen ze even later twee nieuwe gasten verwelkomden, sloeg de sfeer om. Ze hadden hen nochtans getrakteerd.

Slag vol in het gezicht

Jasper Vangheluwe (35) geeft al sinds 2005 als onderwijzer les aan De Parel in Roeselare, waar hij zogenoemde type 2-kinderen in klas heeft: met een verstandelijke beperking. Hij is getrouwd met Charlotte Debaeke (30) en vader van drie jonge kinderen, onder wie een tweeling. Momenteel is hij N-VA-secretaris, maar eerder zat hij ook al in de OCMW-raad voor de partij.

Ik moet vier weken met een rietje eten

“Er ontstond meteen een bits gesprek”, doet hij het verhaal over de komst van de twee late gasten na de barbecue. “Tijdens het opruimen liep het helaas helemaal verkeerd. Ze gooiden een ruit van een buurman stuk en een van hen sloeg me daarna vol in het gezicht. Niet te geloven!”

Jasper werd naar het AZ Sint-Rembert in Torhout gebracht. Omdat zijn verwondingen ernstig waren – hij liep meerdere kaakbreuken op – werd hij vervolgens voor een operatie naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. Hij is volgens de dokters zeker enkele weken arbeidsongeschikt. Praten lukt nog niet en dus moet hij noodgedwongen via geschreven berichten communiceren.

Mijn gebroken kaak is momenteel met een plaat gefixeerd

“Mijn kaak is met een plaat gefixeerd”, meldt hij. “Nu moet ik vier weken met een rietje eten. Daarna volgt een externe bit en een lange revalidatie. Enorm frustrerend. Ik weet niet waarom dat duo dit gedaan hebben. Ik zie geen reden voor die agressie.”

Daders niet opgepakt

De politie van de zone Kouter onderzoekt de zaak. Een van de twee betrokkenen is geen onbekende voor de agenten. Het gaat om K.H. (25) uit Torhout. Hij werd in 2015 al eens veroordeeld voor zijn aandeel bij een zware vechtpartij. Toen viel hij in de Stationsstraat samen met vijf kompanen een man aan tijdens het uitgaan. De zes daders sloegen hun slachtoffer in elkaar en schopten hem meermaals. Hij liep daarbij zware hoofdletsels op. K.H. kreeg een werkstraf van 80 uur. Het is niet duidelijk of hij het was die de vuistslag aan Jasper uitdeelde.

De agressievelingen werden na de feiten niet opgepakt, maar de politie is op de hoogte van de feiten. “De zaak wordt onderzocht”, zegt woordvoerder Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. “Maar daarover kan ik niet veel kwijt. De verdachten zullen binnenkort uitgenodigd worden voor een verhoor.”

(TLG/JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier