Bandiefje en Bandliefje in strijd tegen woninginbraken

Redactie KW

De lokale politie van Knokke-Heist en Damme lanceren een gloednieuwe campagne om inwoners te sensibiliseren over woninginbraken: Bandiefje en Bandliefje!

“De lokale politie, gemeente Knokke-Heist en stad Damme lanceren de nieuwe inbraakpreventiecampagne ‘Blijf van mijn kot’ met torteldiefjes Bandiefje en Bandliefje”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “De West-Vlaamse cartoonist SeZart zorgt ook in deze campagne voor de humoristische toets. Bandiefje krijgt tijdens zijn inbraakavontuur het gezelschap van een partner in crime: zijn lief Bandliefje. De torteldiefjes zijn de komende periode te volgen op de Facebookpagina van de politiezone. Vanaf volgende week prijken ze ook op 10.000 broodzakken.

Moeilijker maken

De essentie van onze boodschap is dat je het werk van een inbreker kan bemoeilijken door hindernissen in te bouwen. Drie minuten, meer tijd neemt een inbreker niet om een woning binnen te dringen. Lukt dit niet dan gaat hij er snel vandoor”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Onze inbraakpreventiecampagne zet drie eenvoudige tips centraal die het werk van een inbreker bemoeilijken. Wees alert en laat je niet afleiden door een onbekende die aanbelt. De kans is groot dat zijn partner in crime aan je achterdeur staat.

Extra patrouilles

Sluit steeds alle ramen en deuren. Ook al ga je maar even de deur uit. Laat geen ladder of ander materiaal in de tuin rondslingeren. Inbrekers maken er handig gebruik van. Sluit je tuinhuis af met een slot. De lokale politie voorziet tijdens de donkere maanden extra patrouilles in inbraakgevoelige wijken. Ons team is straks goed zichtbaar aanwezig in het straatbeeld om inbrekers te ontmoedigen en onderscheppen”, zegt Van Eenooghe. “Inwoners kunnen voor gratis en vrijblijvend advies terecht bij een van onze diefstalpreventieadviseurs.” Maak een afspraak voor diefstalpreventieadvies via PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu

De actie sluit aan bij de nationale campagne ‘1 dag niet’ die doorgaat van 19 tot en met 25 oktober 2020. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier