Baasje van Piraat kan en wil onderzoek niet loslaten: “Ik moet weten wie mijn hond vergiftigde”

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De hond van Chris Verstappen (55) uit Rollegem werd zes weken geleden vergiftigd. Het dier kreeg ‘s nachts plots hevige stuiptrekkingen. Chris racete nog tot bij de dierenarts, maar die kon niets meer doen. Piraat, een border collie van vijf jaar oud overleed door inname van vergif. Chris zegt dat hij weet wie zijn hond vergiftigde, maar dat de politie te weinig doet.

Wellicht gebeurde dat tijdens zijn dagelijkse wandeling aan Sportcentrum Weimeersen. Chris deed een emotionele oproep op sociale media: “Als iemand ook maar iets weet over de klootzak die Piraat vergiftigde, jullie zijn welkom”, klonk het toen. De man diende ook klacht in bij de politie. Maar resultaat bleef uit.

En dat terwijl ik drie keer bedreigd werd door dezelfde persoon. Hij beweerde dat hij mijn honden zou vergiftigen. Ik gaf zijn naam door aan de politie, maar die doet niets“, klaagt Chris aan. Volgens hem staakte de wijkagent zijn inspanningen van zodra de storm op sociale media ging liggen. “Als ik hen bel, beweren ze dat ze de verdachte niet kunnen bereiken en daarmee is de kous blijkbaar af. Dat frustreert mij enorm want Piraat was mijn beste vriend. Ik treur nog elke dag om hem, net zoals mijn andere hond Lucky. Sinds zijn maatje gestorven is heeft hij nergens meer zin in”, vertelt Chris. “Ik moet weten wie Piraat vermoord heeft, desnoods ga ik zelf op onderzoek uit.” Politiewoordvoerder Thomas Detavernier ontkent dat er niets wordt gedaan. “Onze wijkagent volgt verschillende pistes, maar in het belang van het onderzoek kunnen we daar niet over uitweiden“, klinkt het. (AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.