Automobiliste riskeert zware straf na dodelijk ongeval met 3,45 promille na rally

© (Foto LSi)
Redactie KW

De 42-jarige automobiliste uit Tielt die op 25 november 2018 langs de N58 in Rekkem (Menen) een dodelijk ongeval veroorzaakte, bleek maar liefst 3,45 promille alcohol in het bloed te hebben. Dat bleek tijdens het proces voor de politierechtbank. Amper enkele maanden eerder was ze tot twee keer toe al veroordeeld voor het autorijden onder invloed.

Nadat ze een dag langs het parcours van de 6 Uren Rally van Kortrijk had gewerkt, keerde Vicky V. die zondagavond met haar Skoda Octavia RS naar huis terug. Nog voor ze de E17 richting Kortrijk opreed, week ze van haar rijvak af. Aan de overkant van de brede weg botste ze frontaal met de Seat Alhambra van een gezin uit Noord-Frankrijk.

De klap was hevig, de 32-jarige Fransman achter het stuur overleefde die niet. Zijn echtgenote en vier kinderen raakten gewond. Zelf raakte ook Vicky V. zwaargewond. Vandaag loopt ze nog altijd met krukken rond.

Uit het onderzoek dat volgde, is gebleken dat Vicky V. zwaar gedronken had, 3,45 promille alcohol in het bloed. Ze reed ook wat te snel: 115 km/u in plaats van de toegestane 90 km/u. Volgens de verkeersdeskundige moet ze secondenlang onoplettend zijn geweest. En dat nadat ze enkele maanden voordien al twee keer was veroordeeld voor alcoholintoxicatie achter het stuur.

De openbare aanklager drong aan op een zware straf. Een lang rijverbod, het opnieuw afleggen van haar examens voor het rijbewijs en zelfs een alcoholslot zijn mogelijk. Ondertussen heerst er nog altijd onduidelijkheid of de Skoda Oktavia RS wel verzekerd was. Om dat uit te klaren, stelde de politierechter de zaak nog eens uit.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.