Automobilist (51) terecht voor politierechtbank na dodelijk ongeval na avondje voetbal met vrienden

Redactie KW

Een 51-jarige automobilist uit Zulte moest zich voor de politierechtbank in Kortrijk verantwoorden voor het ongeval dat hij op 16 mei 2019 had langs de Oosterlaan in Waregem. Passagier en vriend Ignace Moerman (54) uit Wakken (Dentergem) kwam daarbij om het leven. “Er zijn ons nog veel mooie momenten samen ontnomen”, klinkt het bij de echtgenote en kinderen van Ignace.

Slachtoffer Ignace ging die vrijdagavond in op het aanbod van Bart S. om een voetbalwedstrijd van SV Zulte-Waregem in play off 2 in de businessseats mee te maken. De avond was aangenaam maar op de terugweg naar huis liep het fout. Niettegenstaande hij enkele glazen cava had gedronken, nam Bart S. uit Zulte plaats achter het stuur van zijn nieuwe bedrijfswagen Mercedes GLC. Ignace Moerman zat op de passagiersstoel, Frank Maenhout en zijn vrouw Patsy Vandemoortele uit Zulte op de achterbank.

Langs de Oosterlaan in Waregem viel Bart S. wellicht in slaap. In een bocht verloor hij de controle over het stuur. Toen hij van de baan dreigde te gaan, schoot hij vermoedelijk wakker en probeerde met een ruk aan het stuur nog te corrigeren. Het zorgde er voor dat de wagen aan het slingeren ging en tegen een vrachtwagen belandde. Hij reed 90 km/u en botste aan 60 km/u. De cavaatjes zorgden er voor dat hij te veel op had. “Na een drukke werkweek was ik moe maar ik besloot toch naar de voetbalwedstrijd te gaan”, vertelde Bart S. “Mijn echtgenote haakte af waardoor ik het ticket aan Ignace aanbood. Tienduizend keer bied ik mijn excuses aan.”

Voor Ignace Moerman liep het ongeval fataal af. “Het was niet de gewoonte van Ignace om er vaak alleen op uit te trekken”, aldus zijn echtgenote Sofie Vervalle. Tijdens het uitje van haar man ging ze met dochter Margot (21) op restaurant. “We deden veel dingen samen als gezin. Bart nam Ignace en ons gezin veel af. Zijn toekomst, zijn kinderen zien opgroeien, trouwen en zien kinderen krijgen. Hij heeft niet alleen het leven van Ignace verwoest, maar ook dat van mijn kinderen. Een straf die hij net als wij de rest van zijn leven voelt, zou gepast zijn.” Uitspraak op 6 oktober.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier