Autodieven maanden achter de tralies

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Langemark-Poelkapelle is veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf voor verschillende auto- en bromfietsdiefstallen. Zijn kompaan kreeg 4 maanden.

D.N. (33) uit Langemark-Poelkapelle en D.S. (38) stonden voor de rechter wegens het stelen van een bromfiets in Staden, een fiat Ducato in Langemark-Poelkapelle, nog eens een bromfiets en een lichte vrachtauto. Daarnaast ook voor een poging tot diefstal in de kleuterschool Ter Berken in Langemark-Poelkapelle.

De feiten werden door de beklaagden niet betwist. D.N. drukte tijdens de zitting van de rechtbank tegenover de burgerlijke partijen zijn spijt uit over wat hij uitrichtte. De man verscheen aangehouden voor de rechter omdat hij zich niet hield aan de opgelegde voorwaarden. De twee beklaagden werden alle twee reeds diverse keren veroordeeld.

De verdediging van D.N. drong aan bij de rechter om eerst eens de psychische toestand van haar cliënt te onderzoeken. De tweede beklaagde had zich ook al eens aangemeld bij het CAW voor zijn drugsverslaving en bij de AA voor zijn alcoholproblemen. Uiteindelijk kreeg D.N. 18 maanden effectieve celstraf en zijn kompaan vier maanden cel. Beide heren kregen ook een boete van 1.800 euro effectief opgelegd. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier