Assisenproces tegen leden RAW13 start in januari 2015

Redactie KW

De vier mannen zullen er terechtstaan voor een moordende raid in de nacht van 15 op 16 juli 2011 ter hoogte van het café Apropoo in de Stationsstraat in Torhout.

Op vrijdag 16 januari gaat voor het hof van assisen in Brugge het proces van start tegen vier leden van de gewelddadige Oostendse hiphopbende RAW13.


De raid mondde uit in een bloedbad waarbij de 21-jarige Jeroen Balloey uit Ichtegem om het leven werd gebracht met een machete. Twee anderen raakten levensgevaarlijk gewond door messteken. Een van de bendeleden had de week ervoor slagen gekregen in het café Apropoo en had toen gezworen wraak te zullen nemen. Beklaagden Kevin Derveaux (21) uit Koekelare, Robin Van Bossuyt (25) uit Torhout en Lichterveldenaars Jacky Labaere (39) en Kevin Goeman (24) zullen zich op hun proces moeten verantwoorden voor moord en dubbele poging tot moord. Enkel Labaere zit nog in de cel. De anderen zijn vrij onder voorwaarden. Op 16 december wordt de lijst met getuigen vastgelegd. Op maandag 12 januari wordt de jury samengesteld en op vrijdag 16 januari gaat het proces van start met de voorlezing van de akte van inbeschuldigingstelling. Om maandag 19 januari beginnen de debatten. Het proces zal minstens twee weken in beslag nemen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier