ASSISEN Procureur-generaal : “Ze heeft haar eigen vervelend gedrag moeten bekopen met haar dood”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Danny Tack (47) heeft procureur-generaal Fien Maddens haar requisitoir gehouden. Het OM vroeg om de beschuldigde schuldig te verklaren aan doodslag op zijn partner Suzanne Timmermans (46).

De openbaar aanklager verwees uitgebreid naar de getuigenis van de wetsgeneesheer. “Hij heeft duidelijk verklaard dat Suzanne acht messteken heeft gekregen, waarvan één in de rug. Die steken zijn bovendien krachtig toegediend.” Dokter Floré stelde vast dat de messteken van onder naar boven werden toegebracht. “Dat betekent dat ze de messteek in de rug als laatste heeft gekregen, toen ze voorovergeplooid lag.”

Het lichaam van het slachtoffer vertoonde ook andere verwondingen. Die blauwe plekken moeten afkomstig zijn van een gevecht, hoogstens enkele uren voor haar dood. “Bij Danny Tack waren er echter maar zeer discrete letseltjes, die zeker niet met een mes waren toegebracht. Voor hem is er geen bewijs dat het slachtoffer een mes in haar handen had.”

Net als de burgerlijke partijen hekelde het openbaar ministerie de vele leugens van de beschuldigde. Zo blijft hij zijn eigen alcoholgebruik minimaliseren en liegen over zijn relatiebreuken. “Beide partners zijn hier komen verklaren dat ze er zelf een punt hebben achter gezet. Ook op zijn werk was hij zogezegd zelf vertrokken, maar hier is gebleken dat hij weg moest. Meer dan één getuige vertelt dat hij agressief kon zijn, en toch blijft hij dat ontkennen.” Maddens verwees ook naar een diefstal uit een supermarkt in 2008. “Ondanks de camerabeelden legt hij ook daar de schuld bij een ander, dat kan hij precies goed.”

De procureur-generaal probeerde ook de vinger te leggen op een motief voor de feiten. “Misschien had Danny door dat ze meer en meer naar Brussel ging, naar Marc Debbaut. Misschien heeft ze inderdaad geroepen dat Danny de baas niet moest spelen. We weten niet waar de ruzie over ging. We weten wel dat Suzanne acht messteken had, en Danny een paar wondjes. Danny en Suzanne waren in hetzelfde bedje ziek, en in die nacht is het misgegaan. Ze heeft haar eigen vervelend gedrag moeten bekopen met haar dood.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier