ASSISEN – Minnares Daniel Deriemacker: “Dit had ik niet in hem gezien”

© LK
Laurens Kindt

Op het assisenproces tegen Wervikaan Daniel Deriemacker (38), die beschuldigd wordt van de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35) uit Ieper, heeft een van de toenmalige minnaressen van de beschuldigde getuigd. “Zoals ik Daniel die avond gezien heb, kan ik niet geloven dat hij die feiten gepleegd heeft”, verklaarde Stefanie Van Laethem.

De 36-jarige bewakingsagente leerde Daniel Deriemacker kennen in 2014. “We leerden elkaar kennen op Facebook en hij deed ook de belettering op mijn wagen. Het was liefde op het eerste gezicht. We hadden snel seks met elkaar. In het begin van onze affaire hoopte ik er wel op dat hij zijn vrouw zou verlaten en met mij een leven op te bouwen. Na een tijdje werd duidelijk dat er voor ons geen echte toekomst was. Dan evolueerde dat naar een goeie vriendschap met af en toe eens seks. We zijn eens met de motor op weekend geweest naar Parijs. Zijn tante was toen net overleden en hij had tegen zijn vrouw gezegd dat hij er even tussenuit wou. We zijn ook een paar keer naar zee geweest. Met de motor of met zijn Dodge Ram. Een imposante auto die nogal paste bij zijn persoonlijkheid, nogal dominant en macho. Blijkbaar vond hij het niet erg om zijn vrouw te bedriegen”, vertelde de vrouw.

Een beetje raar

Op de dag van de moord had ze ook afgesproken met Daniel Deriemacker. “Ik ben met Daniel naar de dierenarts geweest voor mijn hond. Hij heeft de rekening betaald. Daarna zijn we naar mijn huis gegaan en hebben we daar nog seks gehad. Langer dan een halfuur zal dat niet geduurd hebben. Hij zei dat hij daarna naar huis ging. Ik weet niet of Daniel toen zijn oortjes van zijn telefoon droeg, maar ik denk van wel want hij droeg die altijd. We hebben dan ‘s avonds ge-sms’t, tot ik plots geen antwoord meer kreeg. Pas ruim een uur later kreeg ik antwoord. Dat vond ik wel een beetje raar“, zei de dame. Na de moord werd ze verhoord door de politie, in de kamer naast die waar Daniel verhoord werd. “Na de verhoren was hij kwaad omdat ik verklaard had dat we nog seks hadden gehad. Hij zei dat hij bepaalde dingen niet had gezegd om mij te beschermen. Hij was boos dat ik eerlijk was geweest”, zei ze daarover.

Twee kanten

Over de beschuldigde had ze geen positief beeld. “Hij heeft twee kanten. Aan de ene kant enorm behulpzaam maar anderzijds een dominante persoon. Iemand die altijd zijn goesting moet krijgen. Heel aanwezig. Als hij in een ruimte binnen komt, weet iedereen dat hij er is. Ik heb nu al twee en een half jaar geen contact meer met hem en ik merk dat ik nu stabieler ben in mijn leven. Ik besef nu dat hij me manipuleerde. Maar dit had ik niet in hem gezien. Zoals hij die avond was toen hij bij mij was, zou ik niet kunnen geloven dat hij daarna zo’n feiten zou plegen. Na de feiten was hij heel voorzichtig in zijn communicatie naar mij toe omdat hij zei dat hij mogelijk afgeluisterd werd. Ik ben hem één keer gaan bezoeken, maar hij wou me niet zien. Ik ben dan nooit meer teruggekeerd. Ik heb tot op vandaag wel nog contact met één zus van hem, met Tammy”, aldus de getuige.

Na de middagpauze komt de kroongetuige aan het woord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier