Vorige week trok diezelfde deskundige plots in twijfel of hij wel de juiste Ford Fiesta had onderzocht. Achteraf bleek dat de stalen hem nooit bezorgd werden. Op vraag van een jurylid werd beslist om hem de stalen alsnog te laten vergelijken met de aarde en de beplanting in de buurt van de feiten. "Het overtuigingsstuk bevatte opnieuw weinig bodempartikelen en een aantal partikels van vegetatie. Niets komt overeen met het referentiestaal dat genomen werd in Komen-Waasten", aldus Luc Bourguignon.

Op vraag van de verdediging werden heel wat medeleerlingen van het slachtoffer gehoord. "Alle lessen eindigen om 21.30 uur, maar de les Spaans was die bewuste dag vijf of tien minuten eerder gedaan", verklaarde Aurélien Fillion. De cursisten van de verschillende avondlessen Nederlands verlieten het college dus iets later, maar merkten niets bijzonders op. Ze verduidelijkten dat er ook geen reden is om naar de rechterkant van de weg te kijken, want van daar kunnen geen voertuigen komen.

Ook een andere getuige uit dezelfde avondles omschreef de Handelstraat in Komen als een donkere plaats. "We volgden ook de andere voertuigen, ik heb er geen aandacht aan besteed. Langs die kant van de weg staan ook voertuigen geparkeerd. Men ziet dus niet wat er achter die voertuigen eventueel is", aldus Kelyan Six.

Carmen vertrok als eerste

Carmen Garcia Ortega verliet de avondles die bewuste 10 januari 2017 als eerste. Meerdere andere cursisten reden langs de plaats van de feiten op een moment dat de moord volgens het OM al gebeurd was. "Ik reed richting het station, maar heb niemand gezien. Ik denk ook dat ik op de weg lette en niet naar de zijkant keek", getuigde Françoise Rigaut. Een medeleerlinge van het slachtoffer vertelde een gelijkaardig verhaal. "Ik reed achter de witte bestelwagen van mijn vriendin Cécile. Ik heb langs de kant ook niets gezien, doordat het heel donker was", aldus Carole Jerome.

Ook enkele uren voor de feiten merkte niemand iets verdachts op de parking. In de visie van de openbaar aanklager moet Daniel Deriemacker nochtans rond 19.15 uur in die buurt aanwezig geweest zijn, mogelijk om de achterband van Carmen lek te steken. "Ik parkeer net voor de sportzaal, maar heb daar in de buurt helemaal niets verdachts gezien", vertelde een volleybaltrainer. De adjunct-directeur van de middelbare school zag eveneens geen verdachte handelingen op de parking.

Voorzitter Antoon Boyen polste bij alle getuigen ook naar eventuele rare figuren of rare incidenten in de buurt van de parking, maar niemand had iets opgemerkt. Ook van problemen met lekgestoken banden hadden ze geen weet. Niemand voelde zich onveilig in de omgeving van de school.

Zes getuigenverhoren werden verplaatst naar dinsdag. Maandagavond verplaatst het assisenproces zich immers naar de Handelstraat in Komen. Het plaatsbezoek gaat om 21 uur van start.

(BELGA)

Vorige week trok diezelfde deskundige plots in twijfel of hij wel de juiste Ford Fiesta had onderzocht. Achteraf bleek dat de stalen hem nooit bezorgd werden. Op vraag van een jurylid werd beslist om hem de stalen alsnog te laten vergelijken met de aarde en de beplanting in de buurt van de feiten. "Het overtuigingsstuk bevatte opnieuw weinig bodempartikelen en een aantal partikels van vegetatie. Niets komt overeen met het referentiestaal dat genomen werd in Komen-Waasten", aldus Luc Bourguignon.Op vraag van de verdediging werden heel wat medeleerlingen van het slachtoffer gehoord. "Alle lessen eindigen om 21.30 uur, maar de les Spaans was die bewuste dag vijf of tien minuten eerder gedaan", verklaarde Aurélien Fillion. De cursisten van de verschillende avondlessen Nederlands verlieten het college dus iets later, maar merkten niets bijzonders op. Ze verduidelijkten dat er ook geen reden is om naar de rechterkant van de weg te kijken, want van daar kunnen geen voertuigen komen.Ook een andere getuige uit dezelfde avondles omschreef de Handelstraat in Komen als een donkere plaats. "We volgden ook de andere voertuigen, ik heb er geen aandacht aan besteed. Langs die kant van de weg staan ook voertuigen geparkeerd. Men ziet dus niet wat er achter die voertuigen eventueel is", aldus Kelyan Six.Carmen Garcia Ortega verliet de avondles die bewuste 10 januari 2017 als eerste. Meerdere andere cursisten reden langs de plaats van de feiten op een moment dat de moord volgens het OM al gebeurd was. "Ik reed richting het station, maar heb niemand gezien. Ik denk ook dat ik op de weg lette en niet naar de zijkant keek", getuigde Françoise Rigaut. Een medeleerlinge van het slachtoffer vertelde een gelijkaardig verhaal. "Ik reed achter de witte bestelwagen van mijn vriendin Cécile. Ik heb langs de kant ook niets gezien, doordat het heel donker was", aldus Carole Jerome.Ook enkele uren voor de feiten merkte niemand iets verdachts op de parking. In de visie van de openbaar aanklager moet Daniel Deriemacker nochtans rond 19.15 uur in die buurt aanwezig geweest zijn, mogelijk om de achterband van Carmen lek te steken. "Ik parkeer net voor de sportzaal, maar heb daar in de buurt helemaal niets verdachts gezien", vertelde een volleybaltrainer. De adjunct-directeur van de middelbare school zag eveneens geen verdachte handelingen op de parking.Voorzitter Antoon Boyen polste bij alle getuigen ook naar eventuele rare figuren of rare incidenten in de buurt van de parking, maar niemand had iets opgemerkt. Ook van problemen met lekgestoken banden hadden ze geen weet. Niemand voelde zich onveilig in de omgeving van de school.Zes getuigenverhoren werden verplaatst naar dinsdag. Maandagavond verplaatst het assisenproces zich immers naar de Handelstraat in Komen. Het plaatsbezoek gaat om 21 uur van start.(BELGA)