De twintiger was niet aan zijn proefstuk toe. Hij belandde in het asielcentrum in Menen nadat hij eerder in een ander centrum was buitengegooid voor grensoverschrijdend gedrag. Maar ook in het Rode Kruis-opvangcentrum in Menen viel hij enkele vrouwen lastig. Tijdens een uitstapje naar het zwembad met de bewoners van het centrum kneep hij in het achterwerk van een medewerkster. Enkele dagen later deed hij dat opnieuw. In de EHBO-post nam hij een verpleegster bij de arm en kuste haar in de hals. De vrouwen besloten om klacht in te dienen en de man moest verhuizen.

Tijdens het proces pleitte zijn advocaat dat zijn gedrag te verklaren is door culturele verschillen. "Maar hij beseft nu dat dit niet oké is".

De Kortrijkse strafrechter veroordeelde de beklaagde tot een jaar cel met uitstel. Hij wordt ook voor zeven jaar uit zijn rechten ontzet.

(Belga)

De twintiger was niet aan zijn proefstuk toe. Hij belandde in het asielcentrum in Menen nadat hij eerder in een ander centrum was buitengegooid voor grensoverschrijdend gedrag. Maar ook in het Rode Kruis-opvangcentrum in Menen viel hij enkele vrouwen lastig. Tijdens een uitstapje naar het zwembad met de bewoners van het centrum kneep hij in het achterwerk van een medewerkster. Enkele dagen later deed hij dat opnieuw. In de EHBO-post nam hij een verpleegster bij de arm en kuste haar in de hals. De vrouwen besloten om klacht in te dienen en de man moest verhuizen. Tijdens het proces pleitte zijn advocaat dat zijn gedrag te verklaren is door culturele verschillen. "Maar hij beseft nu dat dit niet oké is". De Kortrijkse strafrechter veroordeelde de beklaagde tot een jaar cel met uitstel. Hij wordt ook voor zeven jaar uit zijn rechten ontzet.(Belga)