Arts ook in beroep vrijgesproken na overlijden patiënt

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

In de zaak rond de dood van J. T. (42) uit Wevelgem is de arts in beroep opnieuw vrijgesproken. De zaak sleepte jaren aan.

Op 22 juli 2013 liet de uit Menen afkomstige J. T. zich in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge aan een slijmbeursvliesontsteking in de knie opereren. Maar na de operatie bleef de wonde aan de knie bloeden.

Hij ging tot twee keer toe terug naar het ziekenhuis om het bloeden te stelpen. Volgens de arts was er echter een probleem van stolling, waarna hij een bloedverdunner voorschreef en hem terug naar zijn appartement in Wevelgem liet gaan. Daar overleed de man ‘s nachts.

Aanvullend advies

De arts werd in eerste aanleg vrijgesproken, maar de nabestaanden van J.T. gingen in beroep. De arts zelf, inmiddels gepensioneerd, ontkende alle schuld. “Het is een jammerlijke zaak voor de familie. Maar er was geen gevaar voor een bloeding, wel voor een trombose. Vandaar dat ik een bloedverdunner heb voorgeschreven.”

De uitspraak stond gepland op 4 oktober 2017, maar het hof velde een tussenarrest waarbij er aanvullend advies werd gevraagd aan de deskundigen. Dat aanvullend advies liet uiteindelijk drie jaar op zich wachten, maar daarin werd de arts vrijgepleit. Het hof volgde dan ook de eerste rechter en sprak de man opnieuw vrij. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier