Arrest stalker Laura Lynn uitgesteld

© BELGA
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft het arrest omtrent de stalker van Laura Lynn uitgesteld naar 19 januari. De 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel.

De belaging begon nadat P.V., die zelf droomt van een schlagercarrière, Sabrina Tack alias Laura Lynn ontmoette na een optreden. De feiten hielden weken aan.

De man werd in 2014 ook al eens veroordeeld tot een jaar cel met probatieuitstel omdat hij tal van nutteloze oproepen naar de politie had gepleegd en zijn dochter had aangerand. In mei 2015 werd hij veroordeeld tot 3 maanden met probatieuitstel voor openbare zedenschennis en stalking van drie personen met doodsbedreigingen. Enkele maanden later begon de berichtenstroom naar Laura Lynn. Hierdoor schond hij zijn probatievoorwaarden. Voor de stalking van Laura Lynn kreeg hij nog eens 6 maanden effectief en ook de straffen van een jaar en 3 maanden werden effectief.

Zijn advocaat ging daartegen in beroep. Volgens hem is de man – met een IQ van 66 – zwakbegaafd en is de gevangenis geen plaats voor hem, maar heeft hij begeleiding nodig. Het openbaar ministerie wil hem nu nog een allerlaatste kans gunnen door twee jaar met probatieuitstel te vorderen.

Het hof in Gent deed daarover normaal op vrijdag 12 januari uitspraak, maar omdat het arrest nog niet helemaal klaar is, werd de uitspraak verplaatst naar 19 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier