Arbeidsinspectie en politie stoten op zwartwerker in Waregemse supermarkt

© belga
Olaf Verhaeghe

Bij controles van de politiezone Mira in samenwerking met de diensten van de arbeidsinspectie werden in zowel Waregem, Zwevegem als Spiere-Helkijn zwartwerkers aangetroffen. In Zwevegem werd één horecazaak zelfs gesloten door de arbeidsauditeur.

Vorige week vrijdag voerde de politiezone Mira in samenwerking met de inspectiediensten van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en het Toezicht op de Sociale Wetten meerdere controles uit in onder meer horecazaken in Spiere-Helkijn, Zwevegem en Waregem. In een zaak in Spiere-Helkijn werden twee mensen die er niet legaal tewerkgesteld waren, aan. Ook in een Waregemse horecazaak stootten de inspectiediensten op twee zwartwerkers.

In Zwevegem werd restaurant Egymaro in de Otegemstraat gesloten door de Brugse arbeidsauditeur omdat er drie personen aan het werk waren die geen geldige verblijfsvergunning voor ons land hebben. Een vierde persoon die er werkte, was niet correct ingeschreven. De zaak werd vorig jaar ook al een tijdje gesloten omdat na controle bleek dat er mensen illegaal tewerkgesteld werden. In een Waregemse supermarkt ten slotte werd ook één zwartwerker aangetroffen.

Politiezone MIRAhttps://www.facebook.com/Politiezone-MIRA-179083685535254/https://www.facebook.comFacebook1

Vrijdag 03/07/2020 werd door de politiezone Mira in samenwerking met de inspectiediensten RSZ/TSW een gezamelijke actie…

Geplaatst door Politiezone MIRA op Maandag 6 juli 2020

rich1.0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2814059985370931&id=179083685535254552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier