Apotheker na overval in Rollegem: “De emotionele schade is het ergste”

De apotheek op Rollegemplaats. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Apotheker Pieterjan Corne uit Rollegem en zijn twee medewerksters bekomen nog van de overval die maandag op de apotheek op Rollegemplaats gebeurde. “De emotionele schade is het ergste”, klinkt het.

“De apotheek opende de deuren maandag om 8.30 uur. Rond 9 uur kwamen twee mannen met een bivakmuts de apotheek binnen. Ze kwamen achter de toog en bedreigden de vrouwelijke medewerker die op dat moment nog alleen in de zaak was met een mes. Ze moest de kassa leegmaken”; vertelt Pieterjan die vijf jaar zaakvoerder is van de apotheek.

“Toen een mannelijke klant de winkel binnenkwam, zetten de twee daders het op een lopen. Ze liepen weg langs het steegje naast Café De Platse, hier enkele huizen verder. Vandaar kan je de velden inlopen, en vanaf die plaats ontbreekt elk spoor. De politie heeft hen niet meer gevonden, en we hebben nu niet veel hoop meer dat ze nog zullen gevonden worden ook.”

Aanvankelijk dacht Pieterjan er aan om de winkel maandag de hele dag te sluiten. “We zijn ‘s namiddags toch al weer open gegaan”, zegt hij. “Er is geen materiële schade, maar de emotionele schade die zoiets met zich meebrengt is natuurlijk groter!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier