Antwerpsupporter ontsnapt aan stadionverbod na vuistslag aan Clubsupporter

© belga
Redactie KW

Een 40-jarige Antwerpsupporter uit Ranst heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor slagen en verwondingen aan een Clubsupporter. Het openbaar ministerie had ook een stadionverbod gevraagd, maar daar ging de rechter niet op in.

Op 19 mei vorig jaar woonde K.M. de wedstrijd van Club Brugge tegen Antwerp bij in de business seats van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries. Toen hij in de buitentribune een sigaret opstak, sprak een Clubsupporter hem daarop aan. K.M. stelde dat hij niet op de hoogte was van het rookverbod en doofde zijn sigaret. Daarna zou de Clubsupporter nog meermaals een opmerking hebben gemaakt en toen zijn ploeg scoorde, zou hij ook een uitdagende beweging gemaakt hebben met zijn arm. Hierop liep de situatie uit de hand. “Mijn cliënt begon uitbundig te vieren waarop de beklaagde op hem afstapte en hem een vuistslag in het gezicht verkocht“, pleitte Annelien Welvaert, de advocate van het slachtoffer.

Werkstraf

De Clubfan hield aan de slag een bloedende hoofdwonde over en vroeg tijdens het proces een symbolische euro schadevergoeding. De procureur eiste 60 uur werkstraf en acht maanden stadionverbod voor K.M. De advocate van K.M. drong aan op mildheid. “Wat mijn cliënt deed was uiteraard fout, maar het slachtoffer was bijzonder belerend en duidelijk een anti-roker“, pleitte ze. “Mijn cliënt is geen foute kerel is ook niet gekend als geweldpleger. Maar als je bij hem op de foute knopjes drukt, kan hij lastig reageren. Hij heeft zijn spijt betuigd en wil gerust een werkstraf uitvoeren. Maar hij hoopt dat hij geen stadionverbod krijgt opgelegd.”

De rechter legde de man dinsdag 60 uur werkstraf op. Een stadionverbod kreeg K.M. evenwel niet. Aan het slachtoffer kende de rechter één euro symbolische schadevergoeding toe.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier