Anonieme brief beschuldigt echtpaar van kindermisbruik in Eernegem

Beeld ter illustratie. © Getty Images
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

In Eernegem circuleert een anonieme brief, die een echtpaar ervan beschuldigt zich bezondigd te hebben aan feiten van aanranding en kindermisbruik. De politie onderzoekt de zaak.

De brief gaat uit van de ‘vereniging tegen pedofilie’ en wil ‘eventuele nieuwe slachtoffers’ waarschuwen. De schrijvers beweren een Eernegemse pedofiel ontmaskerd te hebben, die zich jarenlang zou schuldig gemaakt hebben aan aanranding van de eerbaarheid en kindermisbruik.

Zowel de naam van de man als zijn echtgenote worden in de brief te grabbel gegooid, net als het adres van het echtpaar. De vrouw zou volgens de brief medeplichtig zijn aan de feiten. Op de brief staat ook een foto, waarop de man herkenbaar is.

“Vermoedelijk kent u deze mensen als behulpzaam en vriendelijke mensen, echter elk huisje heeft zijn kruisje en niets is wat het lijkt”, lezen we. De onbekende briefschrijver geeft voorts nog mee dat er in Eernegem nog meer pedofielen “onder de radar blijven”. Tot slot wordt in de brief opgeroepen aan eventuele getuigen of slachtoffers om contact op te nemen met de politiezone Kouter.

Onderzoek

Annemie Wittesaele, woordvoerster van de politiezone Kouter, weigert alle commentaar. “Ik kan alleen zeggen dat er een onderzoek bezig is.” Daarbij wil ze niet vertellen of er een onderzoek is naar kindermisbruik of naar de verspreiding van de brief op zich.

Burgemeester Jan Bekaert van Ichtegem geeft alvast aan niet gelukkig te zijn met de verspreiding van de brief. “Zoiets is toch ‘verschietachtig’, hé. Maar meer kan ik niet zeggen. We hebben aan de politie laten weten dat die brief bestond en zij onderzoeken de zaak.” (TV/RI)

Anonieme brief beschuldigt echtpaar van kindermisbruik in Eernegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier