Andrei Lugovski ligt al weken in het ziekenhuis, optreden in Kursaal afgelast

Op 10 maart stond een jubileumconcert van Andrei gepland in het Kursaal. © a-MF
Redactie KW

In het onderzoek naar de poging tot gifmoord op zanger Andrei Lugovski (34) worden alle mogelijke pistes onderzocht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Het parket doet geen uitspraken over de mogelijke betrokkenheid van superfans bij de vergiftiging met thallium. Het is niet duidelijk wanneer Lugovski het gif toegediend zou gekregen hebben. In ieder geval ligt hij al enkele weken in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onderzoeken brachten aan het licht dat de Oostendenaar van Wit-Russische origine een grote hoeveelheid thallium kreeg toegediend. Dat chemisch element werd vroeger gebruikt bij de aanmaak van verschillende pesticiden.

In de zaak werden voorlopig nog geen verdachten opgepakt. Speurders zouden denken in de richting van superfans van het slachtoffer, maar het parket kan die informatie bevestigen noch ontkennen. “Het onderzoek wordt met een open vizier gevoerd en alle mogelijke pistes worden onderzocht”, aldus procureur Céline D’havé.

De zangcarrière van Andrei Lugovski startte in 2007 door zijn deelname aan de talentenjacht Idool. Sindsdien werkte de Oostendenaar al onder andere samen met Johnny Logan, Will Tura en Helmut Lotti. Op 10 maart stond in het Casino Kursaal zijn tienjarig jubileumconcert op het programma, maar dat optreden werd ondertussen afgelast.

Jubileumconcert afgelast

Op 10 maart stond een jubileumconcert gepland in het Kursaal, maar dat werd intussen geannuleerd. “Het optreden stond in het teken van zijn tienjarige carrière. We verwittigen momenteel de 800 tickethouders dat het concert niet kan doorgaan. Hopelijk kunnen we in het najaar 2018 of voorjaar 2019 een nieuwe editie plannen”, zegt organisator Niko Geldhof, die Andrei al jaren persoonlijk kent. “We wilden Andrei eren op het stadhuis voor zijn carrière. Al tien jaar verovert hij alle harten met zijn engelensten. Hij is een muzikale vertegenwoordiger van Oostende. Hopelijk herstelt hij volledig en kunnen we zo snel mogelijk opnieuw de draad terug oppikken”, besluit Niko Geldhof.

(Belga/DJ/FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier